Стопкадър Нова ТвВоенният министър разкри още подробности за малкия самолет, който

...
Стопкадър Нова ТвВоенният министър разкри още подробности за малкия самолет, който
Коментари Харесай

Заков: Националната сигурност на България не е била компрометирана от малкия самолет, кацнал в Търговище

Стопкадър Нова Тв

Военният министър разкри още детайлности за малкия аероплан, който кацна у нас.

Военната и националната сигурност на България не са били компрометирани от дребния аероплан, който прелетя през няколко страни и най-после кацна в Търговище. Това разгласи министърът на защитата Драгомир Заков в коридорите на Народното събрание.

На закрито съвещание Заков и вътрешният министър Бойко Рашков отговаряха на въпроси на депутатите за двумоторният, витлов аероплан, който предходната седмица влезе в българското въздушно пространство и прелетя стотици километри без летателен проект. По-късно беше открит зарязан на остаряло летище, а екипажът му към момента се търси, написа nova.bg. 

“Абсолютно съответно следване на процедурите и тогава, когато Военновъздушни сили трябваше към този момент да се намеси с изтребител - задачата беше изпълнена. Аз го споделих няколко пъти с риск водача да не може да се върне в точния момент в Граф Игнатиево преди стихия. Къде е минал самолета занапред ще бъде открито от следствието, само че това, което заявих и съм го споделил обществено, не е имало каквото и да било компрометиране на военната сигурност на страната и на националната сигурност ”, безапелационен бе Заков. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР